Hoewel de hoop dat ze nog levend gevonden wordt nagenoeg is verdwenen, gaat ook in de nieuwe week het zoeken naar ‘Glee’-actrice Naya Rivera (33) door, zij het met minder mankracht. Wel zal in een groter gebied worden gezocht, zei de sheriff van Ventura County die de leiding over de zoektocht naar de actrice op Lake Piru heeft.

Volgens een agente die aan de zoektocht meewerkt is er helaas geen enkele aanwijzing dat Naya het water heeft verlaten. Alom wordt dan ook gevreesd wordt dat ze is verdronken in Lake Piru tijdens een boottocht met haar zoontje Josey op woensdag 8 juli.

Het vierjarige jongetje werd slapend in de boot gevonden. Hij heeft de politie verteld dat zijn moeder is gaan zwemmen maar niet meer terug is gekomen. Sheriff Eric Buschow stelde dat alles wijst op een tragisch ongeluk en dat er geen sprake is van een misdrijf.

De Sheriff deed via de site van Variety zondag een oproep aan fans en bekenden van Naya om niet naar het meer te komen om te helpen zoeken. Volgens de sheriff zijn de omstandigheden te gevaarlijk en daarom is de toegang tot het gebied ook afgesloten. “Het is erg heet, het is moeilijk begaanbaar terrein”, aldus Eric Buschow over het meer dat zo’n 80 kilometer ten noordwesten van Los Angeles ligt.