Meer dan 1,7 miljoen mensen zagen maandagavond de blunder van Johan Derksen. Je weet wel, de aflevering waar hij refereerde naar Akwasi als zwartepiet. Johan laat weten aan mediadeskundige Rob Goossens dat hij goed gaat nadenken of hij door wil met het programma.

‘Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam’ zegt Johan tegen Rob. ‘Ik heb daar ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond zoals die maandag hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en daar is René van der Gijp het volkomen mee eens.’ 

Johan is ook niet lang blijven hangen na de uitzending ‘Ik ben van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg. Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al 22 jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed nadenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen.’

Al verschillende sponsoren van het programma hebben zich teruggetrokken door de uitspraken van Johan Derksen en als Johan vertrekt staat zijn opvolger al klaar, namelijk Wim Kieft. In het contract van Wim staat dan als Johan vertrekt hij zijn plaats krijgt. Laten we hopen dat Wim een duidelijker beeld heeft van de samenleving!