De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple heeft dit jaar niet fysiek plaatsgevonden maar dat houdt Apple niet tegen. Ze brengen een ‘compleet nieuwe online ervaring’ uit die verteld wat je ervan kunt verwachten!

Apple kondigt diverse nieuwe functies aan voor de Iphone, Mac, Ipad, Apple Watch en Apple TV. Zoals elke editie komt er weer een grote update aan, iOS 14 en iPadOS 14. Wat kan je hiervan verwachten? Een compleet nieuw beginscherm en de mogelijkheid om de standaardapps voor webbrowser, E-mail en misschien ook voor muziek zelf in te kunnen stellen. Ook zou je met iOS 14 je fysieke autosleutels de deur uit kunnen gooien want er komt een app die het starten van augmented-realityapps makkelijker maakt. 

Ook een gerucht, die er al langer is, die gaat over de AirTags. Kleine bluetooth gestuurde apparaatjes die je op je portemonnee of bagage kunt plakken zodat je deze terug kunt vinden via de bijbehorende app op je Iphone. Ook de Airpods zouden een update krijgen. De AirPods X zouden beter in je oren blijven zitten tijdens het sporten.

Tot slot is er in de gelekte update te zien dat er mogelijk een nieuwe iMac met dunnere schermranden zal verschijnen, vergelijkbaar met een grote uitvoering van de Ipad Pro.

Vanavond is de conferentie en daarna weten we of alles ook daadwerkelijk echt gaat gebeuren!