Alle afleveringen van Temptation Island seizoen 5 zijn uitgezonden, wat betekend dat iedereen vrijuit mag spreken. Verleidster Amber neemt deze kans om haar kant van het verhaal te verduidelijken.

Iedereen weet dat Arda en Elke meededen aan Temptation Island zodat Elke haarzelf kon bewijzen tegenover Arda. Arda vond dat ze een compleet ander mens wordt als Elke alcohol in haar systeem heeft zitten. Grappig genoeg was het zeker niet Elka maar Arda die dik de fout in ging met verleidster Eline. 

Arda was hoteldebotel over Eline alleen dat was niet wederzijds, ‘het was een vakantieliefde maar meer ook niet’ volgens Eline zelf. Bij ex-vriendin Elke hoeft Arda ook niet meer terug te komen dus verlaat Arda het eiland single. Toch is er al snel weer een nieuwe liefde op zijn pad en dus geen onbekende, verleidster Amber slaat toe en troost Arda door zijn liefdesverdriet heen. De twee tortelduifjes zijn helemaal gek op elkaar en hebben het over niks minder dan trouwen en kinderen! ‘Er waren ook dingen die mij tegen hielden in mijn vorige relatie’ zegt Arda ‘Die dingen zie ik terug bij Amber!’  

Amber wil duidelijk maken dat zij zich geen derde keus voelt. Op Instagram schrijft ze: ‘er is nog een verhaal van na Temptation die niet iedereen kent…. Iedereen verdient een tweede kans’