Ook Sony Music volgt met het doneren van geld. Maar liefst 100 miljoen! Met dit fonds willen ze anti-racisme initiatieven steunen. In een statement waarin Rob Stringer sprak werd het volgende gezegt. ‘We stand against discimination everywhere and we will take action accordingly with our community fully involved in effectively using these funds.’

Eerder heeft het label al bekend gemaakt dat hij de donaties van zijn werknemers verdubbeld. De donaties gaan naar onder andere: ACLU, Black Lives Matter, NAACP, Minnesota Freedom Fund, The Innocence Project en Unicorn Riot.

Ook gaat Sony intern aan de slag met professionals op het gebied van racisme en mentale gezondheid om voor iedereen op de werkvloer een fijne sfeer te creëren. Verder zetten ze hun werk voor met experts op het gebied van inclusiviteit en diversiteit.

Rob Stringer