Afgelopen zondag middag in het centrum van Dordrecht hebben twee minderjarige meisjes een oudere vrouw proberen te overvallen met een wapen. De meisjes zijn pas 15 en 16 jaar oud en komen uit Zwijndrecht, de vrouw die ze probeerde te overvallen is 56 jaar oud. 

Het slachtoffer is rond half 5 aangesproken door de meiden en vroegen de vrouw om geld, de vrouw gaf als reactie dat ze geen geld op zak had waarna de meiden het op het rennen hebben geslagen. Zonder buit dus. De oudere vrouw was erg geschrokken en was niet in staat om zelf de hulpdiensten te bellen. Omstanders zijn te hulp geschoten en hebben de hulpdiensten alsnog gebeld.

Camera’s in de omgeving van het ongeval hadden de twee meiden opgepikt en daardoor kon er al snel een signalement gemaakt worden en vlak daarna werd ook de locatie vastgesteld. Slechts een paar honderd meter verder werden de meiden gearresteerd door de agenten. Dit gebeurde met getrokken wapens. De agenten hebben één van de twee gebruikte wapens in de handtas van een van de meiden gevonden alleen het is nog niet vastgesteld of het wapen daadwerkelijk echt is. De meiden zitten nog vast totdat er meer onderzoek is gedaan naar het incident.

Bekijk hieronder de arrestatie.