Kanye West heeft 2 miljoen dollar geschonken om de families van George Floyd, Ahmaud Arbery en Breonna Taylor te steunen. Een deel van dat geld zal dienen om het studiegeld voor Floyds dochter te betalen. Dat meldt CNN.

George Floyd stierf tien dagen geleden nadat een witte politie-agent minutenlang op z’n nek knielde.  Floyd laat een zes-jarig dochtertje, Gianna, achter. Kanye West heeft een studiefonds voor haar opgezet zodat het meisje later onbezorgd naar school kan gaan. Daarnaast heeft hij twee miljoen dollar gedoneerd aan goede doelen die verbonden zijn met Floyd, maar ook met Ahmaud Arbery en Breanna Taylor.

Kanye West doneert 2 miljoen dollar aan de families van George ...

Zowel in de sport- als in de muziekwereld roepen heel wat prominente figuren op om een eind te maken aan het systematische racisme en het politiegeweld in de VS. Het is voor het eerst dat Kanye, bekend aanhanger van president Donald Trump, zich sinds de moord op George Floyd op 25 mei uitlaat over de kwestie.

Arbery, een andere zwarte man, werd in februari doodgeschoten terwijl hij aan het joggen was net buiten Brunswick. Drie blanke mannen werden gearresteerd.

Taylor werd minstens acht keer beschoten toen drie politieagenten in maart haar appartement met geweld binnendrongen. De FBI heeft een onderzoek geopend naar haar dood.