Er is veel gebeurd de afgelopen dagen, ik heb het over alles rondom de Black Lives Matter movement. Spijtig dat het überhaupt nodig is maar het is toch echt heel erg hard nodig om te vechten tegen racisme en politiegeweld, ook hier in Nederland. Mensen doen dit door te protesteren, te luisteren, te leren en te doneren. 

Warner Music Group wild ook een steentje bijdragen en geeft maar liefst 100 miljoen dollar op voor donatie aan verschillende organisaties voor sociale rechtvaardigheid! Er wordt een adviesgroep in het leven geroepen die gaan samenwerken met Blavatnik Family Foundation. De adviesgroep gaat kijken waar het geld precies heen gaat en hoeveel. 

‘This fund will support the extraordinary, dedicated organizations that are on the front lines of the fight against racism and injustice, and that help those in need across the music industry. Our advisory panel, which will draw from a diverse cross-section of people from out team and the wider community, will help usb e very thoughful and accountable in how we make an impact. We’re determined to contribute, on a sustained long-term basis, to the effort tob ring about real change’