Actrice Carice van Houten vindt sommige fans van Game of Thrones maar ondankbaar. Ze refereert naar de mensen die een petitie begonnen, waarin HBO wordt opgeroepen het achtste seizoen opnieuw te maken.

“Het feit dat sommige mensen zo teleurgesteld waren, komt doordat wat eraan vooraf ging zo goed was,” vertelde Van Houten. “Dus het voelt wat ondankbaar. Je hebt zo’n geweldige tijd gehad en dan ga je teleurgesteld zijn als het niet precies dat wordt wat je gedacht had. Natuurlijk krijg je dan kritiek, maar ik denk dat het een teken is dat de serie gewoon heel goed was.”

Van Houten vindt sommige fans wel te extreem, bijvoorbeeld rond de petitie. “Dat gaat voorbij fandom. Het is extremisme en ergens is dat nog eng ook. De schrijvers kennende, en wetend hoe goed zij zijn, dat verdienden ze niet. Ik denk dat ze er prima mee om konden gaan, maar ze zijn nog steeds mensen die gewoon een goed product proberen af te leveren.”