Een vervelende periode ook voor de BN’rs met het Corona virus. We hebben alle BN’rs op een rijtje gezet.

Youp van ’t Hek

Youp van ’t Hek had een milde variant van het virus, maar lag wel enkele dagen in het ziekenhuis. Die periode voelde voor de cabaretier als ‘een hel’, zo zei hij later in de VARAgids. ‘Alle dokters zeggen dat ik mazzel heb gehad.’

René Karst

René Karst lag eind maart een kleine week aan de hartbewaking in het ziekenhuis. De 53-jarige zanger uit Drenthe, bekend van feesthits, schreef daarover op zijn Facebook: ‘Je hebt het gevoel dat je lichaam een marathon aan het lopen is zonder dat je er voor hebt getraind.’

Josh Veldhuizen

Mode-ontwerpster Josh Veldhuizen, bekend van haar kledingmerk Josh V., werd net als haar vriend Nick Amann positief getest. Dat terwijl zij bijna niets merkte van de symptomen. Al snel was het koppel hersteld.

Jan Smeets

Pinkpop-baas Jan Smeets lag enige tijd in het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen. Vanwege zijn leeftijd (75 jaar) en hartklachten valt de festivaldirecteur in de risicogroep en werd positief getest. Momenteel revalideert hij op advies van de artsen op een andere plek.

Edith Bosch

Tot haar eigen verbazing werd Edith Bosch positief getest. De 39-jarige ex-judoka lag anderhalve dag in het ziekenhuis. ‘Het meest confronterende was het moment waarop ik erachter kwam dat zelfs zo’n vitaal mens als ik een virus kan krijgen’, beschreef ze op de website Care4Corona. 

Mark van Eeuwen

Hoewel Mark van Eeuwen niet getest is op het virus, was de Flikken Rotterdam-acteur er zeker van dat hij begin maart het coronavirus heeft opgelopen tijdens een terugreis van wintersport in Oostenrijk. Vanwege symptomen als koorts, vermoeidheid en spierpijn besloot hij twee weken in quarantaine te gaan.

Bernadien Robben

Arjen Robben en zijn kinderen testten negatief, maar zijn vrouw Bernardien had het coronavirus te pakken! Volgens Arjen ging het echt slecht met haar, vooral door druk op de borst en ademhalingsproblemen. Dat zijn natuurlijk typische corona-symptomen, net als het verloop van Bernardiens ziekte. Het duurde namelijk behoorlijk lang voor het weer beter met haar ging.

Tijl Beckand

Cabaretier en presentator Tijl Beckand was niet de enige uit zijn gezin die besmet is geraakt. Ook zijn drie kinderen en vriendin Markell hebben het coronavirus opgelopen. Zijn achttien maanden oude zoontje Faas lag zelfs even in het ziekenhuis. Beckand vond het zelf als ‘een heel heftige kater’ voelen.

Tom Hanks en Rita Wilson

Tom Hanks was begin maart één van de eerste beroemdheden die besmet bleek, net als zijn partner Rita Wilson. De 63-jarige acteur en actrice zijn inmiddels hersteld, voelen zich ‘compleet normaal’ en hebben besloten bloed te doneren voor de ontwikkeling van een coronavaccin.

Idris Elba

Het gezicht van de succesvolle serie Luther werd half maart positief getest. Ook Elba’s vrouw, model Sabrina Dhowre, bleek besmet. Vanwege zijn astma vreesde de acteur voor het ergste. ‘Maar gelukkig sloeg ik me er doorheen en dat kunnen jullie ook’, vertelde Elba op zijn Twitter.

Boris Johnson

Voor Boris Johnson was het zelfs zo erg dat de Britse premier drie dagen op de intensive care lag. Na acht dagen mocht hij het St. Thomas Hospital in Londen verlaten. Over zijn verblijf zei Johnson in een speciale toespraak dat ‘de NHS (Britse gezondheidsdienst, red.) mijn leven heeft gered’.

Prins Charles

De Britse prins Charles (71) bleef enkele weken in quarantaine nadat hij positief was getest en milde klachten had. Via Instagram deelde hij een bemoedigend bericht over de ‘gekke, frustrerende en stressvolle situatie’.

Prins Albert II van Monaco

Prins Charles was niet de enige royal die positief testte op corona: dat overkwam ook prins Albert II van Monaco. Even ging het gerucht dat hij Charles tijdens een evenement in Londen in maart had besmet, maar dat werd al snel ontkend.

Harvey Weinstein

Ook in de gevangenis kan je besmet worden, zo bleek bij Harvey Weinstein. De 68-jarige voormalige filmproducent werd eind maart positief getest en vervolgens direct in isolatie geplaatst. Inmiddels heeft hij geen klachten meer.

P!nk

Alecia Beth Moore, beter bekend als de zangeres P!nk, en haar driejarige zoontje Jameson werden half maart positief getest. Na twee weken in quarantaine zijn ze allebei genezen. ‘Deze ziekte is ernstig en echt’, schreef de 40-jarige Amerikaanse op haar Instagram.

Joe Exotic

Bijna tegelijk met de hype rondom de succesvolle docuserie Tiger King werd bekend dat hoofdpersoon Joe Maldonado-Passage in het ziekenhuis is opgenomen vanwege het coronavirus. De 57-jarige ‘Joe Exotic’ zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit en verbleef vanaf maart al in zelfisolatie.

Olga Kurylenko

Deze voormalige Bondgirl, die in Quantum of Solace (2008) schitterde, is al sinds eind maart hersteld van het coronavirus. ‘Ik heb nu de tijd om veel over dingen na te denken en tijd om met mijn zoon door te brengen’, deelde de Oekraïense actrice via Instagram.

Kristofer Hivju

Ook Game of Thrones-ster Kristofer Hivju is volledig hersteld. De 41-jarige acteur verbleef met zijn vrouw Gry Molvær Hivju, die dezelfde milde symptomen had, vier weken in quarantaine. Op Instagram schreef de Deen: ‘Zorg voor elkaar in deze vreemde tijd.’

Placido Domingo

Operalegende Placido Domingo werd eind maart opgenomen in het ziekenhuis van Acapulco (Mexico). De 79-jarige Spanjaard had complicaties door het coronavirus. Volgens een woordvoerder reageert de tenor goed op de behandeling.

Mikel Arteta

De trainer van Arsenal was één van de eerste in de internationale voetbalwereld die positief testte. Binnen enkele dagen was Arteta weer symptoomvrij, al bleef de gehele selectie van de Engelse club sinds de constatering bij Arteta thuis. 

Sophie Gregoire Trudeau

De vrouw van de Canadese premier Justin Trudeau testte op 13 maart positief op corona. Waarschijnlijk heeft ze het virus opgelopen bij een evenement in Londen waar ook Idris Elba aanwezig was. Sophie Trudeau ging met haar hele gezin in zelf-isolatie en al op 29 maar kwam het goede nieuws dat ze er weer helemaal bovenop gekomen was. De premier en de kinderen zijn niet ziek geworden.

Chris Cuomo

Chris Cuomo is CNN ‘anchor’ en broer van de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo. Gouverneur Andrew is net als president Trump iedere dag met een corona-briefing op televisie te zien, terwijl televisieman Chris zich ook nog laat zien: hij presenteert vanuit de kelder van zijn huis waar hij in quarantaine zit. Chris’ vrouw Christina bleek later ook besmet, de kinderen zijn gezond gebleven.

Rudy Gobert

De Franse basketballer Rudy Gobert van de Utah Jazz was ‘patient zero’, ofwel het eerste geval van corona, in de NBA. Ook een teamgenoot, enkele tegenstanders en vertegenwoordigers van de media bleken besmet geraakt. Extra pijnlijk: Gobert had een paar dagen voor zijn besmetting bekend werd op een persconferentie nog spottend alle microfoons en spullen tijdens een persconferentie aangeraakt. Achteraf niet meer zo grappig… Gobert bood dan ook zijn excuses aan.

Manu Dibango

Emmanuel N’Djoke Dibango is een Afrikaanse muzieklegende. Hij werd in 1933 geboren in Douala, toen nog een Franse kolonie, tegenwoordig gelegen in Kameroen. Hij is vooral bekend als jazz saxofonist, maar was een muzikale pionier: in de jaren 50 met Congolese rumba, in de jaren 70 actief in de disco en zijn riffs zijn ook veelgebruikt in hiphop songs. Dibango overleed op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus.

Mark Blum

Mark Blum is een Amerikaanse acteur, vooral bekend om zijn rollen in ‘Desperately seeking Susan’ en Çrocodile Dundee’. Hij werd in 1950 geboren in Newark, New Jersey en studeerde theater in Minnesota. Hij speelde daarna in New York veelvuldig op Broadway. Blum is op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona gestorven.

Kevin Durant

Kevin Durant is superstar in de NBA, de Amerikaanse basketbal-competitie. Hij raakte midden maart besmet, evenals drie teamgenoten. Het is een pechseizoen voor Durant, aangezien hij al het hele jaar op de tribune zit. Hij raakte in juni 2019 in de NBA-finale geblesseerd, nog in dienst van Golden State Warriors, de club die hij 2 opeenvolgende kampioenschappen bezorgde.