Gisteravond is bekend gemaakt door het kabinet dat alle evenementen tot 1 September zijn verboden, dat betekend dat het gehele festival seizoen is afgelast..

Iedereen wist dat de regel eraan zat te komen alleen nu het daadwerkelijk is uitgesproken is het toch wel pijnlijk. Zo gaan dus feesten zoals PinkPop, Zwartecross, Down The Rabbit Hole en zelfs de 4-daagse feesten niet door. Ook het betaald voetbal mag niet door gaan.

Hier nog even een kleine samenvatting voor de mensen die de andere regels ook willen weten. Als de je regels liever wilt horen scroll dan even naar onder!

Basisscholen gaan weer open op 11 mei en ze gaan het ene deel van de leerlingen bijv. maandag naar school laten gaan en het andere deel dinsdag. Kinderen kunnen COVID-19 minder snel krijgen en daarom dus minder snel over geven aan andere kinderen of volwassenen. Wel gaan alle leraren nu ook getest worden ter veiligheid. 

Alle kappers massage studio’s etc. moeten in ieder geval dicht zijn tot 20 mei. Sporten mag weer een klein beetje zolang je de 1,5 meter regel kan gehoorzamen en voor teamsporten geld de 1,5 meter regel dus ook. Voor alle andere sporten zijn wel scherpe regels zoals: thuis douchen, geen ouders mee aan de zijlijn etc.

Voor 20 mei komt er weer nieuw advies en premier Rutte verteld ons dat hij graag regels wil versoepelen maar dat mag niet ten kostte gaan van de gezondheid van jou of mensen om je heen. Dus tot die tijd is dit het meest soepel dat hij de regels kan maken. Zoals Rutte het zo mooi zegt: Nog even volhouden!