Zoals de meeste landen hebben besloten scholen dicht te gooien heeft zo ook de VS dit besloten.Voor veel studenten is dit helemaal niet handig omdat het zorgen oplevert, alleen er is ook een positief gevolg ontstaan, namelijk dat er in Maart 2020 voor het eerst in bijna 20 jaar geen enkele massaschietpartij is geweest.

Dit geld voor zowel middelbare scholen als universiteitscampussen. Om precies te zijn is dit de eerste keer dat het in Maart massaschietpartij vrij is sinds 2002.

Wel moet erbij verteld worden dat aan het begin van Februari ten minste 8 vuurwapen gerelateerde incidenten zijn geweest waarvan sommigen op parkeerplaatsen van scholen plaats vonden.

Hoewel schietpartijen op scholen is verminderd is de aanschaf van een vuurwapen sterk gestegen. Dit komt doordat als belangrijkste reden gegeven wordt dat mensen hunzelf beschermd willen voelen tijdens quarantaine. Ook de angst voor wat er komen gaat in de toekomst helpt hieraan mee.