In Austin, de hoofdstad van Texas, kwamen zaterdag honderden mensen samen om te protesteren tegen een complete lockdown.

Strenge maatregelen zijn er getrokken om verdere verspreiding te voorkomen maar volgens The Guardian werd er door demonstranten ‘ontsla Fauci’ geroepen. Dit verwijst naar Anthony Fauci een gezaghebbende viroloog van het witte huis die bijstaat in de strijd tegen corona.

Op de video’s is te zien dat de demonstranten dicht bij elkaar lopen en bijna niemand een mondkapje draagt. De demonstratie in Austin werd georganiseerd door Alex Jones, complotdenker die de website Infowars beheert. 

Ook in Ohio en Maryland hebben er zaterdag middag protesten plaatsgevonden. De demonstranten van Maryland bleven netjes in hun auto en toeterde hun weg naar Annapolis erop los. Trump zegt dat de piek over is en dat er bepaalde dingen versoepeld kunnen worden en niet alle staten zijn het hier mee eens. Sommige willen alles in een keer opheffen tot er voldoende corona testen beschikbaar zijn.