Vandaag is de dag dat cannabisgebruikers het bestaan van hun favoriete plant vieren. En op deze dag brengt Dr. Dre zijn debuutalbum The Chronic uit.

Heel toepasselijk. Het duurde 28 jaar voordat we zijn album legaal kunnen beluisteren. Of je moet beschikken over een Apple Music-abonnement, een vinyl, cassette of cd. 

Hij is verantwoordelijk voor de lancering van de carrières van supersterren Kendrick Lamar en Eminem en natuurlijk zijn eigen koptelefoon lijn Beats By Dre waar hij miljoenen aan verdiende. Dr. Dre zelf brak door met ‘The Most Dangerous Group’ N.W.A. die uit elkaar is gevallen door financiële struggles waarna Dre besloot een solocarrière te beginnen.

Tijdens het maken van The Chronic is hij geïnspireerd door de P-Funk van George Clinton. De zomerse plaat paste verassend goed bij de teksten die Dre en uitblinker Snoop Dogg wilde aansnijden over hun gangster leven op de straten van Compton en long Beach. Check hieronder zijn album The Chronic!