Vice brengt een nieuwe docu uit die in 2016 gemaakt is waarin ze de rappers Harris de Hakker, MellaMell en EZG volgen om de wereld te laten begrijpen wat hooliganrap is.

‘Hooliganisme is een hobby die niet veel mensen begrijpen. De jongens die het beoefenen hebben het gevoel dat ze verkeerd worden neergezet door de media. Het viel ons op dat tegenwoordig elke voetbalclub een rap-anthem heeft: een track die door jongens uit de supporterswereld is gemaakt.

De hooligancultuur wordt dus niet alleen in kranten besproken, maar ook in muziek. Zo laten ze een authentieker beeld zien van de supporterscultuur. In 2016 zoomden we in op het fenomeen ‘hooliganrap’ en volgden we drie rappers: PSV’er Harris de Hakker, Ajacied MellaMell en FC Utrecht-supporter EZG. Ze vertellen over vurige clubliefde, het ontstaan van hooligan-anthems en gedragscodes voor voetbalgeweld.’ Is wat Vice er zelf over vertelt.

Hieronder kan je de docu checken! Zeker de moeite waard!