De twee verdachten van de grootschalig drugs- en wapenonderzoek in Zwolle, waarbij afgelopen dinsdag tijdens verschillende invallen harddrugs en wapens zijn gevonden, blijven zeker twee weken vastzitten.

Arrestatieteams pakten vijf Zwollenaren op bij invallen van vier woningen en een bedrijfspand. De Politie zegt dat er ‘geen relatie’ heeft met het drugsconflict in de Zwolse onderwereld.

Bij de doorzoekingen in vijf panden aan de Gombertstraat, Frankhuizerallee, Jacob Gillesstraat, Faradaystraat en de Van Disselstraat werden dinsdag een vuurwapen, slag- en steekwapens, een kluis met harddrugs, veel contant geld, pepperspray en 30 kilo vuurwerk aangetroffen. Twee Zwollenaren zijn aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Ook werden twee mannen uit Zwolle gearresteerd nadat ze harddrugs hadden gekocht.

De broers M. (sinds oktober 2019) en de op 24 maart in Zwolle opgepakte Jaemy P. (33) en Fabienne van den R. (25) alias “Het Meisje” zitten momenteel vast.

Celstraf voor poging tot doodslag op agent in Laren | Nieuws ...