De rechtbank in Breda heeft afgelopen donderdag Azezedine A. (28) en Anel B. (29) uit Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor moord. De twee vermoordden op 9 januari 2018 de 25-jarige Soufian Zouagh, die op dat moment lag te slapen op de bank in zijn woning. Na de moord lieten ze zich op de vlucht voor de politie van een balkon afvallen en raakten ernstig gewond.

De rechtbank spreekt van een geplande liquidatie. Zouagh was een vriend van de twee heren.

Op de dag van de moord zat het drietal samen in de woning in Breda. Nadat het slachtoffer in slaap was gevallen op de bank, schoten de mannen hem allebei met een vuurwapen van korte afstand in zijn hoofd.

Eén schot was dodelijk. De rechtbank vindt dat de twee mannen samen schuldig zijn aan de moord. Het Openbaar Ministerie had ook 20 jaar geëist.