Het eerste koppel is al aan het afzwakken, het vertrouwen trekt langzamerhand weg en er worden steeds meer regels overtreden. Op de 9dedag van Temptation Island slaat de verleiding keihard toe en gaat de gong af op villa Minitel, het resort van de vrouwen. 

Arda die werd niet alleen wakker, maar met verleidster Eline, de twee zouden genoeg hebben gehad van het gefeest en rustig op de slaapkamer gaan chillen om elkaar beter te leren kennen.

Volgens Arda is er niks aan de hand en ook niks gebeurd die nacht, behalve gezellig gepraat. Toch verbrak die wel een regel, namelijk niet samen in bed liggen met een ander. Vandaar dus de gong.

‘Ik hoop het niet maar ergens denk ik wel dat het Arda is’ ‘Omdat hij altijd een stapje verder gaat’ verteld Elke ‘Ik weet dat het nog goed kan komen, zolang hij maar niet met iemand kust of in bed ligt. Ik ben gewoon super benieuwd naar zijn uitleg’

Arda is zich van geen kwaad bewust en ziet zichzelf als een sterke speler omdat hij ‘de verleiding aangaat’ maar er beginnen ook langzamerhand gevoelens te komen en ze vertrekken weer naar de slaapkamer alleen deze keer blijft Eline niet slapen. ‘Als er echt seksuele spanning is dan kun je dat niet tegenhouden’ verklaart Arda ‘Ik wou dat ik vrijgezel was’ 

Hoe denk jij dat dit af gaat lopen??