Melissa en Gianni van Temptation Island dachten de productie te slim af te zijn door een telefoon mee te smokkelen waardoor ze konden communiceren. Dit wordt beschouwt als valsspelen.

Er zijn beelden waarin Melissa toegeeft een telefoon te hebben en Gianni in een spiegel gezien word met een telefoon in zijn hand. Toch bleven ze ontkennen en vraagt presentator Rick aan Gianni ‘ik vraag me af waarom je in godsnaam een telefoon mee zou nemen naar een programma waar je je relatie wil testen.’ Misschien is het niet zo heel slim nee zegt Gianni even later toch. ‘Ik heb hem gewoon mee zodat ik spelletjes kan spelen en muziek kan luisteren, er zit expres geen simkaart in zodat ik niemand kan bellen.’

Melissa daar in tegen gaat meteen in de verdediging en zegt: Hoe weten jullie dit? Heeft Roshina mij verraden? Jullie hebben mijn hele koffer overhoop gehaald waar moet ik die gelaten hebben dan? Na een tijdje biecht ze het op en zegt dat ze niet zonder Gianni kan. Inmiddels zijn alle berichten verwijderd maar volgens Melissa hadden ze ongeveer een keer per dag contact.

Omdat de echte relatie test hierdoor verpest is besluit de productie hun naar huis te sturen. Ze zijn hier niet treurig om, ‘Ik ben zo blij’ zegt Melissa. Jammer dat er een stel minder is maar ze hebben wel een primeurtje gehaald in Temptation Island!