Zangeres Trijntje Oosterhuis (47) heeft gister live op de radio het woord ‘transgender’ op een negatieve manier neer gezet. Ze heeft gezegd dat haar stem ‘net als een transgender klonk’ en daarmee veel mensen woedend gemaakt. 

Het ging over een liedje wat Trijntje ging zingen en vertelde dat ze hem in elke toonsoort heeft gezongen tijdens oefenen, toen waren haar woorden ‘Barry Paf deed het zo laag dat ik als een transgender klonk’

‘Jij bent een deel van het probleem door dit te stigmatiseren’ zegt Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials. Ook Jessie Maya liet van haar horen toen ze dit tegen kwam en postte hierover een story op haar Instagram.

Je zou toch denken dat mensen in 2020 niet meer dit soort fouten zouden maken op live radio maar toch is dit helaas gebeurd. Trijntje heeft inmiddels haar excuses aangeboden en zegt ‘Je hebt gelijk! Dit was heel stom van me, het spijt me heel erg allemaal!’ Nikkie reageerde hierop, ‘We maken allemaal fouten. Mensen moeten zich bewust zijn dat dit soort grapjes erg pijnlijk kunnen overkomen.’