Je kon er vast niet om heen, het is overal in het nieuws en landen gaan in Lockdown. We hebben het natuurlijk over Het Coronavirus. Een dodelijk virus dat meer dan de helft van de wereld in zijn ban heeft.  

Deze virus uitbraak zorgt ervoor dat consumenten spontaan spullen als Desinfecterende handgels, toiletpapier, brood, pijnstillers en houdbare producten aan het hamsteren zijn. Dit zorgt ervoor dat leveranciers zich door ingewikkelde bochten moet wikkelen om te voorraad hoog te houden. Een Deense supermarkt was hier dus helemaal klaar mee en kwam zelf met een oplossing, namelijk de prijs van Handgel extreem te verhogen.

De oplossing wordt op social media ‘briljant’ genoemd. Wat het inhoudt is dat één flesje van de hygiënische handspray Quick gaat voor 40 Deense kronen oftewel 5,50 euro. Wie een grote voorraad wil gaan inslaan, moet wat dieper in de portemonnee tasten. Elke extra handspray kost bij de supermarkt namelijk 1000 kronen, dat is omgerekend ongeveer 134 euro.

De nieuwe oplossing blijkt uitstekend te werken. Geen Deen die het nog in het hoofd haalt om een extra flesje aan te schaffen. ‘Het hamsteren stopte’, meldt iemand op Twitter over de actie van de supermarkt.