Op Facebook is een evenement aangemaakt waar op dit moment al meer dan 14.000 mensen in geïnteresseerd zijn. Het evenement staat ervoor dat mensen in Nederland applaudisseren voor de mensen die zo hard hebben geholpen om alles draaiende te houden.

Het wordt groots opgepikt door de media en socialklapmedia. Het is de bedoeling dat iedereen vanavond om 20.00 uur drie minuten lang gaat klappen voor zorgmedewerkers, vuilnismannen, supermarktpersoneel en alle andere mensen die de maatschappij draaiende houden.

Op 15 Maart klonk er ook al geklap in de straten in Spanje. De actie #klapcoronadewerelduit is bedacht door drie vrouwen die zelf chronisch zieke kinderen hebben. Een van hen laat weten hoe belangrijk het is dat de maatschappij draaiende blijft omdat haar dochter al 6 jaar chronisch ziek is en ze nog steeds opzoek zijn naar een diagnose. ‘Het is heel belangrijk dat er mensen zijn die voor andere zorgen. Ik ben gewoon er onder de indruk van de inzet van al die mensen die de maatschappij draaiend houden.’

Een groot en luid applaus is een hart onder de riem voor alle mensen die strijden voor de maatschappij. ‘Met elkaar en vooral samen komen we deze moeilijke tijd door’. Ze vragen deze oproep te delen om te laten weten dat we aan ze denken.

Kijk hieronder het filmpje van het geklap in de Spaanse straten.