De angst van alle liefhebben van wiet en hash is voorbij. Na het eerdere nieuws dat shops tot 6 april dicht blijven in verband met het coronavirus laat burgermeester Hubert Bruls van Nijmegen ons weten dat ze een loket open mogen gooien. 

Natuurlijk zitten er wel wat haken en ogen aan maar voor de rest is het voor de liefhebbers van het goude groen al een hele opluchting dat ze überhaupt weer kunnen halen. De haken en ogen zijn dat ze aan strenge hygiënemaatregelen moeten voldoen niet te veel mensen tegelijk in de shop mogen en voldoende afstand van elkaar moeten houden.

Er bleek al snel na de sluiting van de shops een illegale handel te ontstaan en om deze tegen te houden is er besloten om dus een loket te openen. Burgermeesters maakte zich grote zorgen over de illegale handel en het wordt nu hetzelfde als het afhalen van een pizza. Ophalen en niet verblijven in de shops. Bezorgen is helaas niet de bedoeling want dat mag nog niet van de wet.