Afgelopen maandag tijdens een van haar shows besloot Billie Eilish een statement te maken tijdens haar wereldtour: ‘Where Do We Go Tour’, ze trekt stuk voor stuk haar kleren uit terwijl ze langzaam wegzakt in een bad vol met zwarte vloeistof. 

Billie doet dit om op te staan tegen bodyshaming, ‘als ik draag wat comfortabel is, ben ik geen vrouw. Als ik minder kleding draag, ben ik een slet.’ Zegt ze. In het videofragment tijdens de tour doet ze haar kleren uit en speelt er een voice-over met de tekst; ‘als ik meer kleren draag, of minder, wie beslist wat dat van mij maakt? En wat dat betekent? Is mijn waarde alleen gebaseerd op jullie perceptie? Of is jullie mening over mij, niet mijn verantwoordelijkheid?’

Eerder heeft ze al in een campagne voor Calvin Klein laten weten dat ze niet als lustobject gezien wil worden. ‘Niemand kan een mening hebben over mijn lichaam omdat ze niet zien wat er onder mijn kleding zit’. 

De video werd massaal gedeeld op alle socials en onder andere de Nederlandse singer-songwriter Naaz schrijft op twitter dat iedereen de speech zou moeten horen:

Wil jij de speech van Billie checken? Klik dan hieronder!