Een 86-jarige man in Nederland die besmet was met het coronavirus, is vrijdag overleden. Dat meldt het RIVM. De man lag in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Het is voor het RIVM nog onduidelijk hoe de man besmet is geraakt. Het is de eerste dode door het coronavirus in Nederland.

Premier Mark Rutte heeft de nabestaanden van de 86-jarige man die met het coronavirus was besmet en vrijdag is overleden namens het kabinet sterkte toegewenst.

“Helaas is vandaag het moment gekomen dat ook in Nederland een eerste sterfgeval te betreuren is als gevolg van een besmetting met het coronavirus”, twitterde Rutte. ” Ik wil hier namens het kabinet medeleven uitspreken met de nabestaanden en hen alle sterkte wensen met het verwerken van dit verlies.”

 © ANP Exterieur van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.