Vandaag is duidelijk geworden dat de Duitser met het coronavirus niet ziek is geworden tijdens zijn bezoek aan Limburg, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Om die reden is het contactonderzoek in Nederland stopgezet.

De man verbleef van 8 tot 9 februari in Limburg, dit was meer dan een week voordat de man hier echt ziek van werd.

Het virus wordt dus verspreid via druppeltjes in de lucht. Waar en wanneer de man precies besmet is geraakt is dus niet duidelijk maar waarschijnlijk wel ná zijn bezoek in Nederland. 

Het duurt maximaal veertien dagen voordat een besmet persoon ziek wordt. Tot die twee weken kan deze persoon dus geen andere mensen infecteren met het Coronavirus. Er zijn mensen die besmet zijn met het virus en die hier niet ziek van zijn geworden maar dit zijn uitzonderingsgevallen. 

De man verblijft nu in een geïsoleerde ruimte in een ziekenhuis in Düsseldorf en ligt daar in kritieke toestand. Zijn vrouw is ook ziek alleen of zij besmet is met het virus is nog niet duidelijk. Voor het COVID-19 virus bestaat op dit moment helaas nog geen vaccin maar wel behandelingen om bepaalde klachten tegen te gaan.