Na alle ophef over het programma ‘De Villa’, heeft RTL alle guilty-pleasure programma’s van de tv gehaald, waaronder Temptation Island. Maar nu gaat het nieuwe seizoen toch uitgezonden worden!

RTL wilde na alle incidenten in ‘De Villa’ het vertrouwen terugwinnen in het guilty pleasure-genre. Nu hebben ze samen met Warnerbros de afgelopen maanden alle kandidaten van Temptation Island gesproken en dat heeft dus toch voor een doorstart gezorgd. “Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten”, zegt Van der Vorst.

“Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

– Peter van der Vorst (programmadirecteur RTL)

En dit is niet alles. Want ook producent Zodiak Nederland, die eerder Temptation VIPS maakte, begint vandaag weer met het oproepen van deelnemers voor een ‘exclusieve Videoland-versie’ van Temptation Island.

Het nieuwe seizoen van Temptation Island is te zien vanaf woensdag 26 februari om 20:30 op RTL 5.