Het coronavirus is constant in het nieuws en het blijkt zich snel te verspreiden. Maar China laat het minder erg blijken dan dat het werkelijk is, volgens hacktivisten-collectief Anonymous.

Anonymous heeft een video geplaatst over de virus en over hoe China ons voor de gek houdt. China bepaalt namelijk streng welke informatie naar buiten wordt gebracht en wat niet. Dit zou China onder andere doen door informatie te verwijderen van social media en mensen op te pakken die informatie verspreiden over het virus.

Volgens Anonymous zouden er al miljoenen mensen in quarantaine zitten en overlijden er veel meer mensen dan China zegt. De hacktivisten hebben beelden opgestuurd gekregen van overvolle ziekenhuizen en geïnfecteerde mensen die neervallen op straat.

Bekijk hier de video:

We krijgen te horen dat de video het bij sommige van jullie niet doet. Klik hier voor de link!