De organisatoren van het Amsterdam Dance Event (ADE) gaan op handelsmissie naar China, maakt ADE vandaag bekend.

Het is de eerste keer dat ADE naar China gaat. Ze gaan in Chengdu, Shanghai en Beijing in gesprek met kopstukken uit de Chinese muziekindustrie. Paul Neuteboom, directeur van Brotherhood Music vind dit een slimme stap.

“China is in potentie de grootste markt voor elektronische muziek ter wereld. Maar die potentie kan alleen vervuld worden als er meer samenwerking komt tussen alle spelers. Het neerzetten van een conferentie waar Chinese en internationale partijen samenkomen, is een belangrijke stap in deze samenwerking”, aldus Neuteboom.

Tijdens een conferentie op 17 april, zullen er toespraken zijn van ADE-directeur Meindert Kennis en Bas Reeders, projectcoördinator pop, dance en urban bij Dutch Music Export.