Afgelopen weken vielen er vijf doden door geweld in gevangenissen in Mississippi. Rapper Jay-Z sleept een gevangenisdirecteur en het hoofd van de gevangenissen voor de rechter, hij vind het namelijk nalatigheid van de bestuurders.

De advocaat van de rapper heeft de aanklacht ingediend bij een plaatselijke rechtbank. “Deze doden zijn het resultaat van de totale onverschilligheid ten opzichte van gevangenen en hun grondwettelijke rechten”, staat in de aanklacht. Jay-Z doet dit namens 29 gevangenen. Volgens hen hebben de autoriteiten niks gedaan om het geweld in de gevangenissen te stoppen.

Ze eisen een schadevergoeding voor de gevangen en ze willen dat de gevangenissen gedwongen moeten worden om hun problemen aan te pakken. Er zou namelijk ernstig personeelstekort zijn en het sanitaire zou ook aan vernieuwing toe zijn.

“Terwijl Mississippi steeds meer mensen heeft opgesloten, is er drastisch bezuinigd op de gevangenissen, die daardoor niet eens voldoen aan de meest basale mensenrechten.”