Iedereen die ‘New Kids’ heeft gezien, kent ook de iconische snackbar ’t Pleintje. Het is echt een toeristische attractie geworden, maar nu dreigt het tegen de vlakte te gaan..

Een vereniging die zich inzet voor het behoud van cultuurmonumenten komt nu in actie om de cafetaria te redden. Ze willen graag dat de ’t Pleintje uit Maanskantje in het Openluchtmuseum in Arnhem komt ze staan. Volgens hen is het een friettent die niet verloren mag gaan. Zij hebben het Openluchtmuseum verzocht om de snackbar in hun collectie op te nemen.

Zij hebben als reactie gegeven dat ze het verzoek serieus gaan overwegen. Ze gaan kijken of de snackbar bij Arnhem past en of het afbreken en opbouwen kan plaatsvinden zonder dat het zijn authenticiteit verliest. Volgende week hoort de vereniging er meer over.

Bekijk hier een bekend stukje uit New Kids die is opgenomen in de snackbar: