Maakt geld noueigenlijk gelukkig? Een veel gestelde vraag die eindelijk beantwoord lijkt te gaan worden dankzij een gulle miljardair.⁣⁣
⁣⁣
Yusaku Maezawa, Japanse ondernemer en één van de rijkste Japanners met een netto waarde van 1.8 miljard dollar, gaf namelijk 1 miljard yen (9 miljoen dollar) weg aan zijn twitter-volgers.⁣⁣ Het bedrag wordt verdeeld onder 1000 van zijn volgers die elk 1 miljoen yen (ongeveer 9100 dollar) kregen.⁣⁣

De Japanner bedacht dit sociale experiment om te zien wat voor impact dit geld zou hebben op hun leven en geluk.⁣⁣ Het enige wat de deelnemers moesten doen is een post van Yusaku retweeten. 

Aangezien het een sociaal experiment is moeten de deelnemers nadat zij het geldbedrag hebben ontvangen vragenlijsten invullen over hoe zij het geld hebben uitgegeven.⁣⁣ Yusaku gaat deze informatie met sociale wetenschappers gebruiken om zijn onderzoeksvraag te beantwoorden. ⁣⁣