De film ‘The First Temptation of Christ’ moet verwijderd worden van Netflix, dat heeft de Braziliaanse rechter besloten.

In de film is Jezus een homoseksuele man en op zijn dertigste verjaardag komt hij bij zijn ouders uit de kast. Christen vinden deze film een belediging voor het Christendom en daar is de rechter mee eens. Ook vind hij dat de film schade kan aanbrengen aan de Braziliaanse maatschappij.

De makers krijgen veel kritiek op de film, bijna twee miljoen Brazilianen tekenden een petitie en op Kerstavond is het kantoor van de comedygroep bekogeld met een molotovcocktail. (of dat nou echt een Christelijke gedachte is?)

Maargoed, de makers zijn het niet eens met de uitspraak. Zij vinden namelijk dat dit valt onder de vrijheid van meningsuiting. Maar de rechter vind dat niet. Netflix wil geen reactie geven op de uitspraak…