Stripclub SophistiCats in Londen moet waarschijnlijk sluiten nadat er een onderzoek is gestart naar oplichting. Een klant werd namelijk wakker met heftige hoofdpijn en een rekening van 58.000 euro…

De man kon zich de volgende dag niks meer herinneren, zelfs niet dat hij überhaupt in de club is geweest. Maar op zijn creditcard zag hij dat hij daar 58.000 euro had betaald. Opvallend was onder meer dat hem in de laatste minuten voor zijn vertrek nog 30.000 euro in rekening was gebracht.

„Ik kan me niet herinneren dat ik daarmee akkoord ben gegaan”, aldus de man. „Ik ben die nacht rond 02.15 uur in de SophistiCats in Soho geweest, waarna ik blijkbaar met de auto naar de vestiging in Eversholt Street ben gebracht.”

De politie heeft de beelden van de bewakingscamera’s bekeken en geconstateerd dat de man niet toerekeningsvatbaar was. Hij was constant dingen aan het betalen terwijl hij in de vip-ruimte danseressen aan het toejuichen was.

“Deze daden zijn agressieve verkooptechnieken bij een slachtoffer die zich daar niet bewust van was, hij wist niet eens meer dat hij er was geweest”, aldus de politie volgens Het Nieuwsblad.

Sinds dit onderzoek hebben meerdere slachtoffers zich gemeld. Volgende week dreigt de club zijn licentie te verliezen. De stripclub zelf wilt pas later een reactie geven op de aangiftes.