Gisteravond is het bericht naar buiten gekomen dat Iran 80 miljoen over zou hebben voor de executie van Donald Trump. Dit alles zou tot stand gekomen zijn tijdens de begrafenis van de vermoorde Qassem Soleimani, die vorige week bij een Amerikaanse raketaanval om het leven kwam.

Iraniërs zouden volgens Daily Mail geld in willen zamelen om het bedrag voor de desbetreffende executie zo hoog mogelijk te krijgen om het zo zoveel mogelijk aandacht te laten trekken. Ook zou er gesproken zijn over een eventuele aanval op het Witte Huis, en zouden nucleaire afspraken uit 2015 als het aan Iran ligt niet langer gelden. wel is waar zijn die laatste 2 nog maar geruchten en zijn door Amerikaanse inlichtendiensten niet bevestigd.

Trump heeft inmiddels zelf gereageerd op deze berichtgeving. Hij schreef het volgende op zijn officiële Twitter-account:

These Media Posts will serve as notification to the United States Congress that should Iran strike any U.S. person or target, the United States will quickly & fully strike back, & perhaps in a disproportionate manner. Such legal notice is not required, but is given nevertheless!

Het lijkt er sterk op dat trump klaar is met alle dreigementen en geruchten over een aanval op hem, en mocht Iran actie ondernemen wil hij per direct gigantische stappen ondernemen. Hij is ook bereid om ver te gaan, en liet eerder al weten snel en hard aan te kunnen vallen.