Het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken, waarvan het hoofdkantoor in hoofdstad Canberra zit, heeft vandaag de deuren gesloten vanwege de rook die is ontstaan door de bosbranden. Niet alleen overheidsinstanties nemen maatregelen vanwege de rook in de lucht. Ook  kinderdagverblijven, winkels en musea sluiten de deuren.

Personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken moet zeker twee dagen thuisblijven, meldden Australische media. Het departement is onder meer verantwoordelijk voor noodbeheer en de coördinatie tijdens rampen. Enkel een handjevol medewerkers werkt vanuit andere locaties.

In Canberra nemen niet alleen overheidsinstanties maatregelen vanwege de rook in de lucht. Ook veel kinderdagverblijven, winkels en musea zijn gesloten wegens de rookontwikkeling. De National Gallery of Australia, een van de belangrijkste musea van de stad, is ook dicht.