Over twee weken moet 6ix9ine voor de rechter komen en hoort hij welke straf hij krijgt. De openbare aanklagers hebben nu de rechter gevraagd zijn celstraf laag te houden vanwege zijn hulp.

We weten natuurlijk allemaal dat de rapper een belangrijke rol heeft gehad bij de veroordeling van vier Nine Trey Blood leden. En dit kan nog wel eens in zijn voordeel gaan werken. Er hangt namelijk 47 jaar boven zijn hoofd, maar dat kan wel eens een stuk minder gaan worden.

Verschillende media hebben documenten in handen gekregen van de zaak. Daar staat in dat de openbare aanklagers aan de rechter hebben gevraagd om de straf laag te houden. De aanklagers noemen de hulp van Tekashi “incredibly significant and extremely useful”, maar erkennen ook dat hij beveiliging nodig heeft als hij uit de gevangenis. Ze houden er rekening mee dat de rapper gezocht zal worden in verband met eventuele wraakacties.

Op 18 december is de rechtszaak en horen we de uiteindelijke straf.