Oh no! Ben jij een reality-programma fan? Dan ben je niet blij met dit nieuws. RTL heeft namelijk besloten voorlopig alle ‘guilty-pleasure’ programma’s van de buis te halen..

Dit meldt programmadirecteur Peter van der Vorst aan RTL Nieuws, nadat het op Twitter helemaal los ging over seksueel grensoverschrijdend gedrag in het programma De Villa. In de aflevering is te zien dat een man blijft aandringen op een kus nadat hij meerdere malen is afgewezen.

RTL heeft namelijk een onderzoek gestart naar het programma en naar het productiebedrijf Blue Casting. Van der Vorst zegt dat hij zich ‘kapot’ is geschrokken nadat hij in gesprek is gegaan met deelnemers van de realityshow. Zij zouden namelijk gezegd hebben dat ze door de productie aangespoord zijn tot dit gedrag. Er zijn inmiddels twee medewerkers op non-actief gezet.

“Al onze guilty pleasure-programma’s worden opgeschort, totdat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre”

Ze zeggen dus niet dat de programma’s niet meer terug komen, maar dat er wat moet veranderen is één ding wat zeker is. Let’s pray dat ze terug komen in een nieuw jasje!