De eerste Nederlandse Netflix-film is in aantocht, genaamd Slag om de Schelde. In de film gaan we een bekende zien, namelijk een acteur uit de Harry Potter-films.

We hebben het over Tom Felton, beter bekend als Draco Malfidus. Dit maakt producent Levitate Film bekend. Wat zijn rol precies zou zijn laten ze nog even in het midden.

De naam van de film zegt het eigenlijk al. Het draait om de militaire operatie Slag om de Schelde. Het verhaal speelt zich af in 1944 en gaat over de operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Het was de grootste operatie in Nederland tijdens de tweede wereldoorlog.

De film heeft een budget gekregen van omgerekend 14 miljoen euro en zal op Netflix maar ook in de bioscopen draaien. De regisseur is Matthijs van Heijningen. Ook acteurs als Gijs Blom, Jamie Flatters en Susan Radder zullen in de film te zien zijn.

Slag om de Schelde is de eerste Nederlandse Netflix-film en zal in november 2020 te zien zijn.