Robin van Persie maakt al een tijdje geen deel meer uit van Feyenoord, maar houdt zich er nog wel mee bezig. Ook hij is teleurgesteld over de huidige prestaties, maar publiekelijk zijn mening geven doet hij liever niet..

“Ik kijk nu als fan. Alle wedstrijden die ik ben geweest hebben ze gewonnen. Hoewel, tegen Young Boys werd het gelijk. Maar ik hoop dat ze leuk voetbal spelen en winnen.” Hij vind ook niet dat het zijn rol is om de club nu te gaan beoordelen. Hij heeft ook niet alles gezien maar als Dick Advocaat of Cor zijn mening vraagt, geeft hij die wel.

In de onderstaande video zie je een interview met van Persie waar hij het onder andere heeft over zijn voetbalpensioen en Feyenoord. Ook komt er een heel ander onderwerp aan bod, namelijk het racismevraagstuk in Nederland. Dit komt natuurlijk door het incident bij de wedstrijd Excelsior – FC Den Bosch. Hier heeft hij wel een duidelijke mening over:

“Ik vind het schandalig dat dit gebeurt in de wereld. Ik ben opgegroeid in Rotterdam-Oost met Turkse en Marokkaanse jongens. Dat soort tuig dat dit doet, moet je keihard aanpakken. Het is tijd dat er heel snel een voetbalwet komt zoals in Engeland. Jongens die zich misdragen moeten zich op een wedstrijddag aan de andere kant van de stad melden.”

Bekijk hier het hele interview: