Slimmer dan Albert Einstein en Stephen Hawking, twee studies doen én een boek schrijven. Het achtjarige wonderkind Adhara Pérez kan het allemaal op haar naam schrijven.

Maar dat ging niet vanzelf. De Mexicaanse Adhara werd gepest op school en kreeg daardoor een depressie. Adhara werd op driejarige leeftijd gediagnosticeerd met Asperger, een vorm van autisme spectrum stoornis.

Ze had moeite met sociale interactie en communicatie. Hierdoor werd het meisje gepest op school. Zelfs zó erg, dat ze in een depressie belandde en niet meer naar school wilde, vertelt haar moeder Nallely Sanchez aan The Digital Weekly.

Sanchez ging met haar dochter naar therapie, waar haar bijzonder hoge IQ aan het licht kwam. Adhara heeft een IQ van 162, terwijl Einstein ‘maar’ 160 punten scoorde. Het meisje werd in een klas gezet waar haar kwaliteiten wél tot zijn recht kwamen en bloeide helemaal op.

Adhara schreef een boek over haar ervaringen, de titel kan vertaald worden als Geef nooit op. Ook staat ze tussen Forbes México’s honderd invloedrijkste vrouwen én ontwikkelt ze een horloge dat de emoties van kinderen met een autisme spectrum stoornis kan voorspellen. Wát een prestatie op jonge leeftijd.