Het is al vaker in het nieuws gekomen, de mannelijke anticonceptie. Maar nooit werd er echt duidelijk wanneer het nou zou komen. Nu dus wel!

Volgens Indiase wetenschappers die een anticonceptie-injectie hebben uitgevonden voor de man, kan het binnen zes maanden verkrijgbaar zijn. Het moet nog allemaal goedgekeurd worden maar daar maken ze zich geen zorgen om. Het is namelijk al door 450 koppels getest en het werkt!

Het ding is alleen wel, het is nogal pijnlijk.. Daarom wordt het ook onder narcose ingebracht. Ze gaan met een hele grote naald naar je zaadlijders en spuiten daar het spul in. Het blijkt dat je zaad dan dertien jaar niet meer eruit komt! Dertien jaar! Is dat niet een beetje lang?

Maargoed, de dames hebben het dan wel makkelijker want die hoeven dan niks meer te gebruiken. Geen last van hormonen of het vergeten van de pil.

Wat vinden jullie? Is dit een goed idee?