Kylie Jenner, oprichter van cosmeticabedrijf Kylie Cosmetics is vanaf vandaag officieel miljardair. De 22er verkoopt 51 procent van haar aandelen aan cosmeticabedrijf Coty. 600 miljoen dollar is het bedrag wat op haar rekening is gestort voor haar aandelen.

“Kylie is een hedendaags icoon, met een geweldig gevoel voor de consument van schoonheidsproducten”, zei Peter Harf, de voorzitter van de raad van bestuur van Coty.

“Wij geloven in het potentieel van een gezamenlijke ontwikkeling van beautyproducten, wereldwijd.” Het contract wordt volgend jaar formeel gesloten.

Coty spreekt van een ‘partnership’ en benadrukt dat Kylie een actieve rol blijft spelen in het ontwerpen van nieuwe producten. Ze blijft het gezicht van haar merk.

“Kylie heeft een ongekend bereik op sociale media onder de consumenten van de Z-generatie”, zei de CFO. “Ze heeft 270 miljoen volgers. Met een enkel bericht bereikt ze meer dan twee keer zoveel mensen als er ieder jaar naar de Super Bowl kijken”.