Disney+ is nog geen week gelanceerd of ze zijn al aardig onder handen genomen door hackers. Duizenden accounts worden nu al te koop aangeboden op hackers-sites…

Vorige week dinsdag kwam de streamingdienst officieel uit, maar ze krijgen nu al duizenden klachten. Het blijkt dat hackers al binnen zijn gedrongen en accounts hebben overgenomen. Zij verkopen deze weer door voor zo ongeveer drie tot elf dollar.

Er is geen datalek, maar puur door e-mailadressen en wachtwoorden te mixen en matchen, hebben de hackers het voor elkaar gekregen om account te krijgen. Vaak zit zo’n account verbonden aan een creditcard waardoor de ‘verkopers’ makkelijk een jaarabonnement kunnen afsluiten en doorverkopen.

Het is door een aantal grote hacks in de afgelopen jaren best makkelijk geworden voor hackers. Daarom is het belangrijk dat je voor elke website een ander wachtwoord gebruikt, anders geef je het bijna cadeau. Wat voor sites goed is om te gebruiken is bijvoorbeeld een tweestapsverificatie.