Netflix bestaat al jaren en was er vroeg bij. Ze hadden weinig concurrentie maar daar komt steeds meer verandering in. Dinsney+ is nu officieel gelanceerd en in mei komt WarnerMedia met HBO Max. Wat gaat dit betekenen voor Netflix?

In een korte tijd komen er dus drie nieuwe diensten bij want over een paar maanden wordt Peocock van NBCUniversal ook nog gelanceerd. In een recente studie van de Wall Street Journal komt uit dat 30 procent van de respondenten Netflix misschien gaat inruilen voor een andere dienst. De reden hiervan is dat er bepaalde series niet beschikbaar zijn op Netflix.

De meeste mensen willen een abonnement nemen op: Dinsey+ (41 procent), HBO Max of Apple TV+. Netflix gaat het dus nog heel zwaar krijgen en daarom zijn ze al volop aan het inzetten op producties van nieuwe originele content. Ze geven dan ook elk jaar meer uit aan de content.