De nieuwe streamingdienst van entertainmentconcern Disney, gaat vandaag officieel van start. In Nederland, de VS en Canada kunnen kijkers zich vanaf nu abonneren op de dienst die bijna vijfhonderd films en 7500 afleveringen van honderden series in de catalogus heeft.

Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en eveneens dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren. Zo is vanaf vandaag de eerste aflevering van The Mandalorian beschikbaar, een spin-off van de Star Wars-films waar fans al enige tijd naar uitkijken.


Nederland was het eerste land ter wereld waar Disney de nieuwe dienst uitprobeerde. Vanaf 12 september konden kijkers gratis ‘oude’ content van Disney bekijken nieuwe programma’s zijn pas vanaf dinsdag beschikbaar. Kijkers die de afgelopen twee maanden nog gratis konden inloggen moeten nu 6,99 euro betalen per maand.

Disney liet weten dat het aantal aanmeldingen in de proefperiode ‘zeer positief was’. Harde cijfers over het aantal Nederlanders dat inmiddels Disney+ heeft of het aantal abonnees dat vanaf vandaag gaat betalen, geeft het bedrijf niet.

Toch ondervind Disney bij de grote lancering technische problemen. Het bedrijf gaf vanmiddag een korte verklaring af waarin werd erkend dat de nieuwe dienst in de VS digitale problemen ondervind. En waar nu met man en macht aan wordt gewerkt.