Gisteravond heeft een piloot per ongeluk een kapingsalarm op Schiphol af laten gaan. In het vliegtuig liet hij meteen al weten dat het een fout was en bied zijn excuses aan: “Ik heb een fout gemaakt en het spijt me.”

Rond 18.45 uur gisteravond ging het alarm af dat er mogelijk een vliegtuig van Air Europa gekaapt zou zijn. Alle protocollen werden meteen ingezet, waardoor er tientallen vertragingen kwamen. Rond 21.15 uur liet Schiphol weten dat het een loos alarm was en konden de vliegtuigen weer gaan vliegen. 

Na ruim twee uur kon de piloot waar het over gaat ook alsnog vertrekken naar Madrid. Voor vertrek sprak hij zijn passagiers toe: “Sorry voor de vertraging. Ik heb een fout gemaakt waardoor het alarm afging. Het spijt me en bied bij deze mijn excuses aan.”

Ook luchtvaartmaatschappij Air Europa heeft op Twitter haar excuses aangeboden.