Afgelopen maand was er een mislukte arrestatie van Ovidio Guzmán López, de zoon van El Chapo. Nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de vrijlating…

De Mexicaanse militairen dachten de 28-jarige op te kunnen pakken, maar dat lukte niet zomaar. De handlangers van López begonnen namelijk een vuurgevecht. Ook omsingelden de bendeleden het pand, terwijl ook op andere plekken in de stad agenten werden aangevallen en brandende blokkades zoals auto’s, banden, vuilnisbakken opgeworpen. Zij staken daarbij meerdere voertuigen en een tankstation in brand. Op veel plekken moesten bewoners onderduiken. Daarop besloot het leger de arrestatiepoging te staken. met als uiteindelijke gevolg een mislukte operatie en veel schade in de omgeving. De zoon van de drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, oftewel El Chapo, is daardoor weer vrijgelaten.

Er waren eerder al beelden van deze actie opgedoken, maar op nieuwe beelden is ook nog eens te zien hoe het zoontje daadwerkelijk wordt vrijgelaten.

Bekijk de beelden hier: