Een jongen, genaamd Quan Jiang, heeft Apple 1493 Iphones naar zijn huis laten opsturen zonder ook maar één betaald te hebben..

Je zal wel denken ‘hoe dan?!”. Nou de student heeft gewoon simpelweg een mailtje gestuurd dat zijn telefoon het niet deed, een neppe opgestuurd en een nieuwe ontvangen. Doe dat twee jaar lang met steeds een verschillende naam, 3000 telefoons verder en je hebt 1493 echte Iphones gratis.

De jongen had een handlanger die nep Iphones uit China bestelde. Blijkbaar zagen deze er zo goed uit dat ongeveer 50% van de Applemedewerkers het verschil niet heeft opgemerkt. De scammer heeft 3000 neptelefoons van ongeveer $30 per stuk geruild voor 1493 echte Iphones met een waarde van ongeveer $895,500.

Slim zou je denken, maar uiteindelijk is Quan voor de rechter gesleept en hing hem een 10-jarige celstraf plus een boete van $2.000.0000 boven het hoofd. De Chinese student, die al die tijd in Amerika aan het studeren was, heeft in de rechtszaal bekend dat hij deze scam gedaan heeft.

Zijn daadwerkelijke straf is gelukkig voor hem een stuk minder geworden. Hij moet een boete van $200.000 betalen en zijn Mercedes Benz uit 2015 inleveren. Daarnaast is hij veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar.

Waar die zijn celstraf moet gaan uitzitten is nog de vraag, want Justitie wilt hem terug naar China sturen.