Afgelopen zondag heeft de Amerikaanse politie drie kinderen uit hun huis gehaald waar 244 verwaarloosde dieren leefde en zelfs een dode cavia aanwezig was. Het gaat om drie meisjes van 8,9 en 10 jaar oud..

Na een melding van de vader van de meisjes is de politie in actie gekomen. De vader mocht de kinderen niet meenemen van hun moeder. Toen de politie aankwam, roken ze al een onaangename geur op de parkeerplaats.

Toen ze binnen kwamen troffen ze de verwaarloosde kinderen aan, maar dus ook 244 dieren. Het gaat om 4 honden, 2 katten, 9 cavia’s, 12 konijnen, 4 hamsters, 14 vogels, 1 gekko, 1 schildpad, 1 luipaardgekko, 95 muizen, 60 ratten, 35 babyratten, 7 baardagamen, 1 stekelegel, 10 suikereekhoorns en zelf een dode cavia.

Er zijn drie personen opgepakt en zullen worden beschuldigd van 3 tellingen van kindermishandeling en 66 tellingen van dierenmishandeling.

De kinderen zijn ondergebracht bij een familielid. De politie in Edgewater roept mensen op te doneren aan het dierenasiel en aan de meisjes. Ze hebben vooral kleding, speelgoed en geld nodig.

Zie hier het huis: